Invalidita může udeřit nečekaně, varuje MetLife

Každoročně dojde na území České republiky k desítkám tisíc úrazů, z nichž si mnohé vyžádají dlouhodobější léčbu. Zraněním se lidé nevyhnou ani v dnešní trochu zvláštní době omezeného volného pohybu. Jak však vyplynulo z nedávného průzkumu agentury STEM/MARK, na pojištění svého života a zdraví myslí pouze necelá polovina obyvatel ČR. Pojišťovna MetLife upozorňuje na riziko invalidity a vysvětluje, jak může v jejím případě správné pojištění usnadnit život.

„Žijeme ve velmi nebezpečném světě, kde úraz je otázkou vteřin. Jeho důsledky však často mívají dlouhodobější charakter a doba nezbytná pro léčbu se může zásadně podepsat na rodinném rozpočtu. Tím spíš, když vede k určitému stupni invalidity. Pro podobné případy se vyplatí mít sjednané životní pojištění s příslušnými připojištěními, které zaručuje pojistné plnění pro všechny stupně invalidity,“ vysvětluje František Špulák, Marketing and CommunicationExecutive pojišťovny MetLife.

Invalidita nemusí být nutně jen důsledkem úrazu. Podle statistik České správy sociálního zabezpečení je v České republice více než 425 tisíc invalidních důchodců a jejich počet se každoročně zvyšuje. K nejčastějším diagnózám patří úrazy páteře s důsledky částečného či úplného ochrnutí a duševní onemocnění, zejména deprese a schizofrenie. Dobré připojištění přitom kryje invaliditu ve všech třech stupních a může tak napomoci s léčbou či rehabilitací.

Nebezpečí invalidity je každoročně připomínáno prostřednictvím řady akcí informačního a vzdělávacího charakteru, jejichž prostřednictvím je veřejnost seznamována s každodenní realitou hendikepovaných a vyzývána, aby nebyla vůči jejich problémům lhostejná.

Informace pro editory

Pojišťovna MetLife (MetLife Europe d.a.c.) nabízí své služby v České republice od roku 1992. Dlouhodobě se umisťuje v žebříčku top deseti nejvyužívanějších pojišťoven v oblasti životního pojištění. MetLife Europe d.a.c. je dceřinou společností MetLife, Inc., která vznikla již v roce 1868 a v současnosti spravuje pojistky 100 milionů klientů ve více než 40 zemích světa. Široká produktová nabídka zahrnuje zejména investiční životní pojištění, úrazové pojištění, speciální druhy pojištění pro ženy nebo děti či zaměstnanecké benefity.

Pro více informací kontaktujte:

Crest Communications, a.s.
Marcela Štefcová
Ostrovní 126/30, 110 00 Praha 1