Pojišťovna MetLife se zařadila mezi nejzodpovědnější společnosti

Pojišťovna MetLife se umístila v žebříčku nejzodpovědnějších amerických společností magazínu Newsweek pro letošní rok. Obsadila 19. místo mezi celkem 300 firmami nejrůznějšího zaměření, a to z ní dělá nejvýše umístěnou pojišťovací společnost v žebříčku.

„S ohledem na oblast podnikání, na niž se naše společnost zaměřuje, cítíme obrovskou zodpovědnost za životy svých klientů a nejen jich. Lidé nám věří, že ochráníme jejich rodiny i majetek a proměníme svět v lepší místo. Nesmírně nás proto těší, že naše aktivity v rámci společenské zodpovědnosti či péče o životní prostředí jsou oceněny umístěním v žebříčku těch nejzodpovědnějších firem,“ okomentoval úspěch pojišťovny Tim Ring, hlavní ředitel pro udržitelnost pojišťovny MetLife.

Žebříček byl zpracován na základě globálního výzkumu společnosti Statista Inc. V jeho rámci byly v čtyřfázovém procesu podrobně analyzovány 2 000 společností, přičemž svou roli hrál i nezávislý průzkum mezi spotřebiteli. Na celkové výsledky mělo dopad především chování firmy v oblasti společenské zodpovědnosti, udržitelnosti a ekologie a oblasti řízení a správy společnosti.

MetLife získala nadprůměrně hodnocení ve všech kategoriích, v oblasti zodpovědnosti k životnímu prostředí dokonce dosáhla téměř stoprocentního výsledku. Kompletní žebříček je umístěn na webových stránkách magazínu Newsweek.

Informace pro editory

Pojišťovna MetLife (MetLife Europe d.a.c.) nabízí své služby v České republice od roku 1992. Dlouhodobě se umisťuje v žebříčku top deseti nejvyužívanějších pojišťoven v oblasti životního pojištění. MetLife Europe d.a.c. je dceřinou společností MetLife, Inc., která vznikla již v roce 1868 a v současnosti spravuje pojistky 100 milionů klientů ve více než 40 zemích světa. Široká produktová nabídka zahrnuje zejména investiční životní pojištění, úrazové pojištění, speciální druhy pojištění pro ženy nebo děti či zaměstnanecké benefity.

Pro více informací kontaktujte:

Crest Communications, a.s.
Marcela Štefcová
Ostrovní 126/30, 110 00 Praha 1